Aplikasi defog elektronik lan optik ing lensa zoom jarak jauh cctv

Ana rong jinis teknologi defog.
Defog optik
Umume, cahya sing katon 770 ~ 390nm ora bisa nembus kabut, nanging, Inframerah bisa nembus kabut, amarga inframerah dawane dawa luwih dawa tinimbang cahya sing katon, kanthi efek difraksi sing luwih jelas. Prinsip iki ditrapake ing defog optik, lan adhedhasar lensa lan filter khusus, saengga sensor bisa ngerteni inframerah cedhak (780 ~ 1000nm), lan nambah kejelasan gambar saka sumber kanthi optis.
Nanging amarga infrared minangka cahya sing ora katon, mula ora ana wates saka chip pangolah gambar, mula mung gambar ireng lan putih sing bisa dipikolehi.
E-defog
Defog elektronik minangka panggunaan algoritma pangolahan gambar kanggo nambah gambar. Ana macem-macem implementasi elektronik-defog.
Contone, algoritma non-model digunakake kanggo nambah kontras gambar, saengga bisa nambah pemahaman visual subyektif. Kajaba iku, ana metode pamulihan gambar adhedhasar model, sing nyinaoni sebab-sebab model pencahayaan lan degradasi gambar, model proses degradasi, lan nggunakake proses kuwalik kanggo pungkasane mulihake gambar. Efek elektronik-defog iku penting, amarga ing pirang-pirang kasus, sebab kedadean sing kabur saka gambar kasebut ana gandhengane karo resolusi lensa dhewe lan algoritma pangolah gambar saliyane kabut.
Pangembangan teknologi defog
Ing wiwitan taun 2012, modul kamera blok zoom SC120 sing diluncurake dening Hitachi duwe fungsi defog. Ora suwe, Sony, Dahua, Hivision, lan liya-liyane uga ngluncurake produk sing padha karo elektronik-defog. Sawise pirang-pirang taun pembangunan, teknologi elektronik-defog wis suwe saya diwasa. Ing taun-taun pungkasan, pabrikan lensa duwe kerja sama mendalam karo pabrikan kamera, lan kanthi sukses ngluncurake macem-macem produk defog optik.
Solusi dening View Sheen
Viewsheen ngluncurake seri modul kamera zoom dilengkapi super defog standar (optik + elektronik). Supaya entuk performa paling apik saka defog. Cara optik + elektronik digunakake kanggo ngoptimalake saka sumber optik menyang proses back-end. Sumber optik kudu ngidini cahya infrared sing bisa dilewati, mula lensa aperture sing gedhe, sensor gedhe lan filter kanthi efek anti-refleksi sing apik kudu dipikirake kanthi lengkap. Algoritma kasebut kudu didhasarake faktor kayata jarak obyek lan intensitas kabut, lan pilih level defog, nyuda gangguan sing disebabake proses gambar.


Wektu kiriman: Dec-22-2020